Elektrické kamióny sa rozbiehajú na ťažkú cestu - Maťo, Vladimír
Dekarbonizácia ťažkej nákladnej dopravy je dôležitým, ale vzdialeným míľnikom na trase k udržateľnému dodávateľskému reťazcu. Elektrický pohon bude nepochybne súčasťou riešenia. Avšak kým dopravné fi rmy čakajú s nákupom vozidiel na rozvoj infraštruktúry, nabíjacích staníc nepribúda, lebo vozidiel je na cestách málo. Transformácia tak bude možná len vtedy, ak jednotliví aktéri vykročia v ústrety stretnutiu na polceste.