IT systémy pod strechou alebo v oblakoch - Maťo, Vladimír
Bez digitalizácie procesov sa v súčasnosti žiadna firma nezaobíde. Potreba zbierať a vyhodnocovať rastúci objem dát vedie k hľadaniu optimálneho nastavenia architektúry informačných systémov. Rozhodovanie je často hľadaním kompromisu medzi veľkosťou požadovanej investície, flexibilitou a bezpečnosťou. Do úvahy prichádza vybudovanie a správa vlastnej technológie, ako aj jej prepožičanie zo vzdialeného servera. V niektorých ohľadoch sa rozdiely medzi týmito alternatívami stierajú.