Examining Changes in Brand Preferences During Crisis: The Case of Ukraine - Lukianenko, Anastasiia
Skúmanie posunu v preferenciách spotrebiteľských značiek na Ukrajine v reakcii na prebiehajúcu rozsiahlu inváziu od roku 2022, konkrétne skúmanie zmeny z medzinárodných značiek na lokálne značky. Štúdia sa snaží posúdiť zmeny v postojoch spotrebiteľov k spoľahlivosti značky, vnímaniu kvality a ochote podporovať miestne podniky pred aj po vypuknutí konfliktu. Dotazník využíva Likertovu škálu na zhromažďovanie údajov o týchto preferenciách spolu s demografickými faktormi, ako je vek a blízkosť k aktívnym vojenským aktivitám. Poznatky získané z tohto výskumu sa zameriavajú na zlepšenie pochopenia správania spotrebiteľov počas vojnových podmienok a ponúkajú cenné dôsledky pre obchodníkov a tvorcov politík pri prispôsobovaní stratégií tak, aby vyhovovali vyvíjajúcim sa potrebám spotrebiteľov v krízových situáciách.