Kolektívna zmluva - Mičudová, Tatiana
Princíp zmluvnej slobody v pracovnom práve vychádza zo samotnej Ústavy SR. Tento princíp sa dotýka nielen štádia uzavretia pracovnej či inej zmluvy (napr. dohoda o skončení pracovného pomeru) v oblasti pracovného práva, ale aj obsahu právneho vzťahu založeného dohodou zmluvných strán, ako aj podmienok zrušenia takejto dohody.