The Current State of Effectiveness of the Security System of the Slovak Republic - Miňová, Katarína
Cieľom článku je analyzovať súčasný stav bezpečnostného systému SR s osobitným dôrazom na jeho efektivitu a úlohu Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky v rámci krízového manažmentu. Príspevok skúma legislatívne a organizačné aspekty bezpečnostného systému, pričom zdôrazňuje jeho schopnosť reagovať na súčasné výzvy, akými sú hybridné a kybernetické hrozby. Štúdia pomocou SWOT analýzy identifikuje silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby, pričom porovnáva slovenské postupy s ostatnými krajinami Vyšehradskej štvorky.