Triedenie účtovných jednotiek - Adamíková, Monika
Triedenie určených účtovných jednotiek do príslušných veľkostných skupín ustanovuje zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. Zákon o účtovníctve podľa §2 ods. 5 pozná tri veľkostné skupiny - mikro účtovná jednotka, malá účtovná jednotka a veľká účtovná jednotka. Pravidlá na zatriedenie sa do príslušnej veľkostnej skupiny.