Zelené verejné obstarávanie textílií - Tkáč, Juraj
Zelené verejné obstarávanie textílií predstavuje zodpovedný prístup k nákupu odevov a textilných výrobkov s ohľadom na životné prostredie a sociálne aspekty. Využívanie certifikátov GOTS a OEKO-TEX® Standard 100 zjednodušuje proces obstarávania a zabezpečuje, že obstarávané textílie spĺňajú prísne environmentálne a sociálne kritériá. Tieto certifikáty garantujú nielen šetrnosť k prírode, ale aj ochranu zdravia a podporu férových pracovných podmienok v textilnom priemysle.