Sdílení dat v pojišťovnictví podle nového návrhu EU - Cuchá, Kristýna
Predstavenie legislatívneho návrhu, ktorým je prístup k finančným údajom, tzv. "FIDA". Nariadenie má ambíciu posilniť zdieľanie finančných údajov o zákazníkovi medzi bankami, poisťovňami a ďalšími subjektmi, s konečným cieľom podporiť inovácie v oblasti finančných služieb. Na konečnom riešení sa ešte musia zhodnúť zákonodarci, ale už teraz sa uvažuje nad možných dopadom na poisťovníctvo.