Platenie preddavkov na daň za rok 2025 - Cígerová, Nadežda
Článok sa zameriava na špecifiká platenia preddavkov právnických osôb a základné princípy uplatňované pri fyzických osobách – podnikateľoch a SZČO. Platenie preddavkov v predĺženej lehote na podanie daňového priznania. Posúdenie príjmov zo zdrojov v zahraničí. Sadzby dane pre určenie výšky preddavkov na rok 2025 – kritériá platné pre rok 2023 a 2024. Platenie preddavkov na daň na základe rozhodnutia správcu dane. Preddavkové obdobie verzus zdaňovacie obdobie.