Podpora regulácie konfliktnej komunikácie - Bieleszová, Dušana
V školskom prostredí žiaci často čelia konfliktom, ktoré si vyžadujú efektívny zásah pedagóga. Kľúčová je spravodlivosť a objektivita učiteľa, rešpektovanie pocitov a názorov žiakov. Článok ponúka stratégie na zvládanie impulzívneho správania a podporu pozitívnej triednej atmosféry spolu s rozvojom emocionálnej inteligencie. zdôrazňuje bezpečný priestor pre diskusiu a techniky na riešenie konfliktov, čo posilňuje spoluprácu medzi školou a rodinou.