Mapa zdravotníckej legislatívy - Fedorová, Katarína
Poskytovanie zdravotnej starostlivosti a s ňou súvisiacich služieb je rámcované najmä zákonom č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Táto „biblia zdravotníckeho práva“ definuje kľúčové pojmy a princípy, na ktorých je zdravotná starostlivosť založená, a ponúka tak odpovede na otázky, kto, komu, kde a akým spôsobom poskytuje zdravotnú starostlivosť, a čo je jej obsahom a cieľom. Zdravotná starostlivosť z obsahového, miestneho a časového hľadiska. Zdravotné výkony. Štandardy zdravotnej starostlivosti. Právne postavenie pacienta.