Influence of the Global Health Crisis on Health Behaviour and Adoption of Complementary and Alternative Medicine - Hofreiter, Roman
Vzorce a zmeny vo využívaní komplementárnej a alternatívnej medicíny medzi obyvateľmi Slovenska v rokoch 2019 až 2023. Využívanie komplementárnej a alternatívnej medicíny v európskych krajinách má v posledných rokoch buď stúpajúcu tendenciu, alebo zostáva stabilné. Keďže Covid-19 predstavuje významnú globálnu zdravotnú krízu, zvýšila sa naliehavosť monitorovania využívania rôznych modalít alternatívnej medicíny. Niektoré sociologické pohľady na využívanie alternatívnej medicíny na Slovensku ukazujú, že jej vnímanie na Slovensku prešlo rôznymi etapami. Používanie komplementárnej a alternatívnej medicíny sa v súčasnosti považuje za hlavný a normalizovaný prístup k riešeniu problémov súvisiacich so zdravím a už sa nepovažuje za nezvyčajné alebo marginalizované.