Nevyužívanie stavby a vyrubenie dane z nehnuteľností - Mitringová, Jaroslava
Podľa zákona o miestnych daniach sa daňová povinnosť, ktorá sa týka stavieb, určuje na základe účelu ich využitia k 1. januáru zdaňovacieho obdobia. Aj keď sa stavba fakticky nevyužíva, jej klasifikácia pre daňové účely by mala byť založená na deklarovanom účele využitia, ktorý nemusí zodpovedať využitiu uvedenému v stavebnom povolení. Nasledujúci príspevok odpovedá na otázku, či nevyužívanie stavby ovplyvňuje jej kategorizáciu a výšku daňovej povinnosti.