Zákon o dani z pridanej hodnoty - Vašková, Naďa
Novela zákona o DPH priniesla mnoho zmien, ktoré budú vstupovať do platnosti postupne odo dňa vyhlásenia v Zbierke zákonov. Medzi najdôležitejšie zmeny patria: zmeny v registrácii pre DPH podľa § 4, zmeny v registrácii pre DPH zahraničných osôb podľa § 5, zmena v mieste dodania služieb podľa § 16 ods. 3, zmeny pri oneskorenej registrácii a odpočte dane pri registrácii podľa § 55, samozdanenie pri dovoze tovaru podľa § 84a, úprava limitu pri žiadosti o zrušenie registrácie, zavedenie definície malého podniku, úprava vymedzenia lehoty pri oprave odpočítanej dane pri záväzkoch po splatnosti.