Zákon o ochrane spotrebiteľa - Strašnický, Štefan
Najvýraznejšími zmenami, ktoré prináša nová právna úprava, sú zjednotenie používaných termínov v súlade s legislatívou EÚ, aktualizácia informačných požiadaviek pri zmluvách uzatváraných na diaľku alebo mimoprevádzkových priestorov obchodníka v súvislosti s digitalizáciou, nová úprava informačných povinností prevádzkovateľov online trhov, ktorí budú musieť napríklad výslovne uviesť, či ponuka pochádza od obchodníka alebo nepodnikateľa, aby kupujúci mali transparentnú informáciu, či pri kúpe budú požívať ochranu priznanú im v právnom postavení spotrebiteľa.