Lingvokulturologiceskaja kompetencija: succnost, struktura, sposoby formirovanija - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Koncept, štruktúra a povaha formovania lingvokultúrnej kompetencie vyvinutej zahraničnými študentmi študujúcimi ruský jazyk. Na základe výskumu známych ruských lingvistických vedcov a metodológov autori zvažujú črty linguokulturológie ako samostatnú oblasť lingvistiky a lingvodidaktiky, jej hlavné črty a definujú lingvokulturologickú kompetenciu, ktorej formovanie je nevyhnutné v aspekte vyučovania „jazyk kultúrou a kultúra jazykom“.