Spôsoby doručenia podnikateľovi a právnickej osobe obcou - Hrtánek, Ladislav
V priebehu správneho konania pred obcou vzniká potreba doručovať podnikateľom a právnickým osobám jednotlivé listiny, ktoré majú právne relevantný význam. Pri doručovaní podnikateľom si musí obec zistiť miesto podnikania zo živnostenského registra. V prípade právnickej osoby je potrebné riešiť otázku, kto môže za ňu preberať písomnosti. Určité písomnosti musí obec, ktorá je správny orgán, doručiť účastníkovi správneho konania do vlastných rúk. Právna súladnosť doručovania obcou má totiž význam pre celý priebeh správneho konania, ktoré pred obcou prebieha.