The Role of Human Capital in the Era of Digital Economy. A Systematic Literature Review - Holúbek, Jakub
Digitalizácia zohráva kľúčovú úlohu v dnešnom hospodárstve, kde podniky musia investovať do rozvoja digitálnych kompetencií svojho ľudského kapitálu, aby zostali konkurencieschopné. Ľudský kapitál sa tak stáva základným prvkom procesu digitálnej transformácie. V tejto súvislosti je zvyšovanie investícií do ľudského kapitálu základnou stratégiou na podporu inovácií a udržateľného rastu. Hoci existujúca literatúra rieši rôzne aspekty ľudského kapitálu v digitálnej ekonomike, systematický prehľad najdôležitejších oblastí výskumu stále chýba. Štúdia identifikuje súčasné smery výskumu týkajúce sa úlohy ľudského kapitálu v digitálnej ére.