Immersive Marketing for Universities As a Tool to Promote Education Product - Artiukhova, Nadiia, 1988-
Táto štúdia skúma potenciál technológií imerzívneho marketingu na propagáciu vzdelávacích služieb. Analyzujeme výhody imerzívneho marketingu pre vnímanie značky, zapojenie zákazníkov a poznatky založené na dátach. Bibliometrická analýza odhaľuje súvislosť medzi imerzívnym marketingom a marketingovými stratégiami univerzít. Navrhujeme integráciu imerzívneho marketingu (VR, AR, interaktívne zážitky) s cieľom zvýšiť zapojenie, porozumenie a udržanie si študentov medzi potenciálnymi študentmi. Medzi konkrétne výhody patrí vytváranie pútavých príbehov, personalizované vzdelávacie zážitky a simulácie reálneho sveta. Tieto stratégie môžu zvýšiť povedomie o značke, odlíšiť inštitúcie a generovať cenné údaje o používateľoch na optimalizáciu marketingového úsilia. Medzi výzvy patrí dostupnosť technológií, náklady na vývoj obsahu a školenie zamestnancov v oblasti imerzívnych technológií. Prekonanie týchto výziev umožňuje vzdelávacím inštitúciám využiť imerzívny marketing na získanie konkurenčnej výhody pri prilákaní a udržaní študentov.