Stravovanie podnikateľa - Mintál, Ján
Právny rámec stravovania podnikateľa – fyzickej osoby nie je ustanovený žiadnym právnym predpisom. Stravovanie podnikateľov – fyzických osôb nie je ani súčasťou riešenia problematiky stravovania v Zákonníku práce. Daňovú uznateľnosť výdavkov vynaložených na stravovanie podnikateľa, ktorý dosahuje príjmy podľa § 6 ods. 1 a 2 zákona o dani z príjmov, je potrebné posudzovať výlučne v kontexte so zákonom o dani z príjmov.