The Use of Neuromanagement to Optimize the Internal Communication of Companies - Dúbravská, Kristína, 2000-
Predložený článok sa zameriava na neuromanažment a jeho cieľom je preskúmať, ako neuromanažment a moderné neurovedné metódy môžu zvýšiť efektivitu pracovných tímov. Primárnym cieľom článku je poukázať na potenciál neuromanažmentu pri optimalizácii interných komunikačných procesov v spoločnostiach a poskytnúť manažérom praktické odporúčania na zlepšenie interakcií a komunikácie vzhľadom na zmeny, ktoré priniesol prechod na prácu na diaľku. Prieskum vykonaný vo vybranej spoločnosti odhalil, že zamestnanci uprednostňujú online komunikáciu bez vizuálnych prvkov, čo obmedzuje neverbálne vyjadrovanie a významne ovplyvňuje mozgovú aktivitu. Tento jav zdôrazňuje potrebu hlbšieho skúmania tímových interakcií pomocou pokročilých neurovedných techník, ako je hyperskenovanie. Hyperskenovanie je identifikované ako vysoko účinný nástroj na štúdium neurálnej synchronizácie medzi účastníkmi komunikácie. Ponúka praktické spôsoby, ako zlepšiť tímovú dynamiku, podporiť empatické prepojenia a zvýšiť angažovanosť zamestnancov. Článok zdôrazňuje kľúčovú úlohu neuromanažmentu pri riešení výziev digitálnej transformácie a jeho príspevok k rozvoju efektívnych a inovatívnych stratégií internej komunikácie.