Factors Influencing the Use of Modern Management Methods in Tourism Organizations - Gallo, Peter
Príspevok sa zameriava na využitie moderných metód riadenia v hotelových zariadeniach. Pre rozvoj hotelových zariadení je dôležité reagovať na aktuálne zmeny a trendy v súčasnom nestabilnom a neustále sa meniacom prostredí. Príspevok je orientovaný na skúmanie využitia moderných metód riadenia, ktoré podporujú konkurencieschopnosť hotelových zariadení. Metodologická časť je zameraná na charakteristiku výskumných metód a výskumnej vzorky. Ako hlavná výskumná metóda bol zvolený dotazníkový výskum, ktorý patrí medzi najčastejšie používané metódy na získanie údajov podobného zamerania. Na vyhodnotenie údajov potrebných na spracovanie výskumných záverov boli použité metódy vyššej štatistiky, ako je Pearsonov-Chí-kvadrát test nezávislosti a metóda podielu daného javu v populácii. Pre lepšiu orientáciu boli údaje od respondentov spracované vo forme deskriptívnej štatistiky a kontingenčných tabuliek.