Srovnání etických kodexů sociální práce zemí Visegrádu - Límová, Michaela
Porovnanie etických kódexov sociálnej práce v štyroch vyšehradských krajinách (Česká republika, Slovensko, Poľsko, Maďarsko) s cieľom identifikovať rozdiely. Porovnanie je zasadené do kontextu vývoja kodifikácie etiky sociálnej práce v rámci Medzinárodnej federácie sociálnych pracovníkov (IFSW), ktoré vymedzujú povinnosti a pravidlá správania v profesiách alebo odvetviach. Vyšehradské kódexy majú vo svojom obsahu odlišný pomer normatívneho a aspiračného charakteru. Povaha etických kódexov a udržiavanie ich aktuálnosti má priamy vplyv na prax a teóriu sociálnej práce.