Analysis of Factors Affecting Financial Distress in Vietnam – An Emerging Economy in East Asia - Uyen, Diep To
Pochopenie podmienok vedúcich k zlyhaniu podnikania a ich včasné predpovedanie je pre spoločnosti najlepším spôsobom, ako prekonať a minimalizovať škody, zlepšiť svoju výkonnosť a vyhnúť sa finančným ťažkostiam a bankrotu. Cieľom tejto práce je zmerať úroveň a trendy faktorov ovplyvňujúcich finančnú tieseň vo Vietname – rozvíjajúcej sa ekonomike juhovýchodnej Ázie, spolu s manažérskymi dôsledkami vyplývajúcimi z výsledkov výskumu. Výskumné údaje boli zhromaždené od 606 firiem kótovaných na Vietnamskej burze cenných papierov v rokoch 2018 až 2022. Na určenie finančnej tiesne týchto firiem sa používa Altmanovo Z-skóre.