Modelling the Efficiency of Technological Management of Agricultural Enterprises in Economic Security - Vovk, Mykola
Snaha o vyvinutie modelu na hodnotenie efektívnosti technologického manažmentu poľnohospodárskych podnikov v kontexte zabezpečenia ekonomickej bezpečnosti. Štúdia sa zameriava aj na analýzu kľúčových faktorov ovplyvňujúcich efektívnosť technologických procesov a na vývoj nástrojov na zlepšovanie manažérskych technológií v kontexte moderných ekonomických výziev a rizík. Hlavným nástrojom analýzy boli kvantitatívne metódy, najmä ekonomické a matematické modelovanie, ktoré umožnili posúdiť vplyv rôznych faktorov na efektívnosť manažérskych rozhodnutí. Na zostavenie modelov boli použité údaje o finančnej, ekonomickej, technologickej a výrobnej činnosti poľnohospodárskych podnikov. Prístup, založený na integrácii použitých metód, umožňuje nielen posúdiť aktuálny stav technologického manažmentu, ale aj predvídať možné scenáre vývoja v podmienkach ekonomickej nestability. Modelovanie stavu efektívnosti technologického riadenia v systéme ekonomickej bezpečnosti poľnohospodárskych podnikov regiónov Poltava, Kyjev a Sumy na roky 2014–2023.