Zvyšování flexibility pracovněprávních vztahů v nové úpravě zkušební doby - Tintěra, Tomáš
Príspevok sa zaoberá návrhom zmien zákonníka práce v Českej republike, ktoré majú za cieľ zvýšiť flexibilitu v pracovnoprávnych vzťahoch a v konečnom dôsledku podporiť trvalo udržateľný ekonomický rast. Rozbor je zameraný na skúšobnú dobu. Autor opisuje navrhované zmeny, najmä rozšírenie jej možnej dĺžky a podmienok predlžovania za trvania skúšobnej doby, rozoberá ich v širšom kontexte iných právnych úprav, doterajšej rozhodovacej praxe súdov a zvažuje možné dopady z pohľadu zamestnancov a zamestnávateľov.