Literate for a Global Business World? A Comparison of Central European and U.S. Students - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Táto štúdia porovnáva globálnu obchodnú gramotnosť študentov obchodu v štyroch stredoeurópskych krajinách a USA. Okrem testovania rozdielov medzi krajinami aplikuje aj regresnú analýzu, aby zistila, či sa tieto rozdiely dajú vysvetliť. Stredoeurópski študenti dosahujú vyššie skóre v sebavedomí a vedomostiach o medzinárodnom obchode ako Američania, pričom tieto rozdiely možno vysvetliť medzinárodnými kurzami, štúdiom v zahraničí, znalosťou cudzích jazykov a interakciami s cudzincami.