Business Environment as a Pull Factor for Migration from Highly Developed Countries: The Case of Migrants from Sweden, Denmark, and Finland to Germany - Přívara, Andrej, 1983-
Migrácia z krajín s vysokými príjmami si opäť získala pozornosť ako významný fenomén v kontexte globálnych trhov práce a hospodárskej integrácie. Hoci historická migrácia zo severských krajín bola zdokumentovaná, súčasné zameranie by sa malo presunúť na pochopenie toho, ako moderné faktory rozvoja podnikania v Nemecku pôsobia ako lákavé prvky. Kľúčovými aspektmi sú najmä kvalita ľudského kapitálu a zvýšená pravdepodobnosť prilákania vysokokvalifikovaných, podnikateľských migrantov z rozvinutých krajín. Uznanie a posilnenie potenciálu na získanie vysokokvalitných migrantov môže prispieť nielen k hospodárskemu rastu Nemecka, ale aj k vyváženejšiemu a udržateľnejšiemu migračnému procesu vo vysokopríjmových regiónoch.