Trestní minulost a rozhodování o vině s ohledem na zásadu presumpce neviny - Svoboda, Timon
Príspevok sa zaoberá problematikou znalosti trestnej minulosti obvineného pri rozhodovaní o jeho vine za iný trestný čin. Táto znalosť môže negatívne ovplyvniť subjektívne presvedčenie osôb rozhodujúcich o vine obvineného, ​​čo spôsobuje prekážky vo vzťahu k dôslednému napĺňaniu zásady prezumpcie neviny. Autor sa snaží nájsť vhodné riešenie tohto problému de lege ferenda, pričom sa inšpiruje v angloamerickom právnom systéme.