A Marketing Strategy to Increase Product Sales of Batik at Micro and Small Enterprises - Maryam, Siti
Cieľom tohto článku je identifikovať prax marketingu Gotong Royong (kultúra vzájomnej korporácie; vzájomná pomoc) na batikovaných výrobkoch v meste Kampung Batik Laweyan. Táto štúdia využíva kvantitatívnu deskriptívnu metódu. Kvalitatívny proces sa vykonáva s exploratívnym dizajnom štúdie. Údaje boli zhromaždené prostredníctvom rozhovorov a pozorovania podnikateľov v oblasti batikovania v meste Kampung Batik Laweyan (batiková dedina Solo, Stredná Jáva, Indonézia) s cieľom zvýšiť predaj batikovaných výrobkov. Testovanie hypotéz využíva kvantitatívny prístup. Zber údajov sa uskutočnil distribúciou dotazníkov 25 podnikateľom v oblasti batikovania v meste Kampung Batik Laweyan. Táto štúdia zistila, že podnikatelia v oblasti batikovania, ktorí propagujú marketing Gotong Royong a ktorých vykonávajú dobrí podnikatelia v dedine Laweyan Batik Village, budujú spoločné predajne, používajú webovú stránku dediny Laweyan Batik Village, organizujú kolektívne výstavy a spolupracujú medzi klastrami batikovania v meste Solo.