Integrating Human Resource Management Strategies to Optimize Production and Operations in SMEs - Aldouri, Seror Naji Mohsin
Cieľom tohto výskumu je navrhnúť systém riadenia výkonnosti ľudských zdrojov s cieľom zlepšiť produktivitu malých a stredných podnikov (MSP). Na tento účel bol navrhnutý dotazník, ktorý sa rozdelí medzi expertov aktívnych malých a stredných podnikov v Iraku. Na základe zozbieraných údajov bola vykonaná štatistická analýza. Štatistickú populáciu štúdie tvorilo 266 manažérov a expertov pôsobiacich v oblasti MSP, z ktorých 142 bolo vybraných prostredníctvom viacstupňového výberového prístupu.