Kaucie a depozity z hľadiska dane z pridanej hodnoty - Mintál, Ján
Kaucie a depozity zohrávajú dôležitú úlohu v podnikateľských obchodných vzťahoch, kde slúžia ako zabezpečovacie prostriedky. Právny význam zabezpečenia záväzku, ktorý predstavuje súhrn právnych prostriedkov umožňujúcich veriteľovi vytvoriť základné predpoklady pre uspokojenie pohľadávky v prípade, že dlžník nesplní svoj dlh v stanovenom termíne.