Perception of E-Commerce by Young Adults in Visegrad Group Countries - Kizák, Mikuláš
Súčasná generácia mladých dospelých je jedným z hybných síl elektronického obchodu. Pochopenie toho, kde sa táto generácia nachádza vo vybranej krajine v porovnaní s najprogresívnejšími krajinami v oblasti elektronického obchodu, je základným kameňom pre posúdenie trhových možností v konkrétnej vybranej krajine. Tento článok analyzuje trendy v správaní sa pri online nakupovaní medzi mladými dospelými v krajinách Vyšehradskej skupiny v rokoch 2012 až 2022. Výskum sa zameriava na sociodemografické faktory a ich vplyv na online nakupovanie.