Reasons for Establishing Business Centers in the CEE Region - Váleková, Dagmar, 1997-
Identifikovanie dôvodov zakladania obchodných centier v Strednej a Východnej Európe. Medzi pôvodné dôvody budovania centier v regióne patrili lacná pracovná sila, geografická poloha, časové pásmo, politická situácia a daňový systém. V súčasnosti na to, aby centrá zostali v krajine je motivujúca najmä, kvalifikovaná pracovná sila, ktorá sa dokáže flexibilne prispôsobiť zmeneným trhovým podmienkam.