Exploring Consumer Ethnocentrism and Country-of-Origin Effects among Filipino Gen Z - Dotong, Emmanuel
Skúmanie spotrebiteľského etnocentrizmu a účinkov krajiny pôvodu medzi filipínskymi spotrebiteľmi generácie Z v piatich kategóriách produktov: automobily, oblečenie, mliečne výrobky, elektronika a kozmetika. Štatistické analýzy odhaľujú výraznú kontingentnosť medzi vysokým etnocentrizmom a preferenciou lokálnych produktov v automobiloch a oblečení, zatiaľ čo v iných kategóriách takýto vzťah neexistuje. Zistenia naznačujú obchodníkom v automobilovom a odevnom sektore, že by mali klásť dôraz na miestny pôvod, a preto by sa priemysel mal zamerať na kvalitu a globálne trendy. Výskum zdôrazňuje dôležitosť prispôsobovania marketingových stratégií tak, aby boli v súlade s hodnotami filipínskej generácie Z a ponúkali akcie a prehľady pre podniky.