Daňová povinnosť pri samozdanení služby prijatej zo zahraničia - Jurišová, Simona
V praxi sa často stretávame s prípadmi, keď slovenský podnikateľ prijme službu od zahraničného dodávateľa z iného členského štátu alebo z tretieho štátu. Aby bolo možné správne určiť daňový režim takejto transakcie, je nevyhnutné najskôr stanoviť miesto dodania služby. Práve miesto dodania je rozhodujúce pre to, v ktorom štáte vzniká daňová povinnosť, a teda či slovenskému príjemcovi vznikne povinnosť odviesť daň.