Dary z pohľadu účtovníctva a daní - Jurišová, Simona
Článok vysvetľuje, ako sa dary posudzujú u darcu aj obdarovaného z pohľadu zákona o dani z príjmov, ako sa dary účtujú v podvojnom aj jednoduchom účtovníctve a venuje sa aj odvodu dane pri bezodplatnom dodaní, kde od 1. 1. 2025 dochádza k významnej zmene.