Natural Resource Revenue Management and Its Critically Important Institutional Factors: The Case of Peru - Smělá, Monika
Cieľom práce je zhodnotiť jednotlivé inštitucionálne aspekty a ich vplyv na dobré alebo zlé hospodárenie s prírodnými zdrojmi v Peru. Na splnenie tohto cieľa sa používa prístup prípadovej štúdie, t. j. skúmajú sa ďalšie podrobnosti o inštitucionálnom pozadí v Peru v kontexte riadenia príjmov z prírodných zdrojov. Na základe vykonaného výskumu možno konštatovať, že Peru si v oblasti riadenia prírodných zdrojov vedie dobre.