Trade and Sustainable Development Between the European Union and New Zealand - Sajková, Patrícia, 1999-
Bilaterálna dohoda o voľnom obchode medzi EÚ a Novým Zélandom ako významný pokrok v ich obchodných a hospodárskych vzťahoch. Zhodnotenie, ako môžu obchodné politiky podporovať environmentálne ciele a posilňovať zásady obehového hospodárstva. Osobitný dôraz sa kladie na kapitolu "Obchod a udržateľný rozvoj", ktorá sa zaoberá rozhraním medzi obchodnou politikou a cieľmi ochrany životného prostredia a pracovných práv.