Trovy správneho procesu pred regionálnym úradom verejného zdravotníctva - Hrtánek, Ladislav
V správnom konaní má regionálny úrad verejného zdravotníctva právne postavenie správneho orgánu. V rámci správneho konania môžu vzniknúť výdavkové položky, ktoré je potrebné uhradiť. Určité výdavky v súvislosti s priebehom správneho konania môžu vzniknúť aj správnemu orgánu. Regionálny úrad verejného zdravotníctva pritom musí byť spôsobilý právne súladne vyčísliť trovy správneho konania, ktoré pred ním prebehlo. Úhradu súm trov správneho konania potom môže napríklad od účastníka správneho konania aj požadovať.