Spektrum dobrých nápadov a riešení automatizovaný systém na transport biologického alebo medicínskeho materiálu pomocou dronu - Šimková, Patrícia
Článok približuje inovatívny vynález, ktorý spája transport biologického a lekárskeho materiálu s technologickými možnosťami dronov – prepravný box v tvare kapsuly, poháňaný dronom, ktorý rýchlo prepravuje materiál a sleduje aj jeho kvalitu v oblasti medicínskej logistiky. Opísané sú aj jeho kľúčové prvky a potenciálny vplyv na zlepšenie procesu logistiky a starostlivosti o zdravie.