Comparison of Social Pension Insurance in Austria - Tale, Dennis C.
Typológie sociálnych modelov, ktoré sa zaoberajú výpočtom dôchodkových nárokov v základnom dôchodkovom pilieri a vymeriavaním dôchodkových príspevkov. Základné konštrukcie rakúskeho a českého dôchodkového systému. České "sociálne" dôchodkové poistenie potrebuje zásadnú reformu a ponúka skúsenosti Rakúska, ktoré podstatne zmodernizovalo svoj historický Bismarckov systém. Bismarckov a Beveridgeov model a inštitucionálne rozdiely medzi verejnými dôchodkovými systémami.