Udržateľný rozvoj a stratégia podniku - Marhefková, Anna, 1967-
Koncept trvalo udržateľného rozvoja sa stal najdôležitejšou témou 21. storočia, ktorá je zároveň hnacou silou a impulzom v úsilí o zachovanie ekonomickej prosperity spoločnosti a ochrany životného prostredia. Dôležitú úlohu v tejto oblasti zohrávajú spoločnosti implementujúce prvky trvalo udržateľného rozvoja do svojej stratégie. Cieľom trvalo udržateľného rozvoja spoločnosti je zabezpečiť proces, v ktorom spoločnosť uplatňuje princípy environmentálnej, sociálnej a ekonomickej udržateľnosti vo všetkých výrobných aktivitách spoločnosti.