Možnosť využitia daňovej výzvy správcom dane - Hrtánek, Ladislav
Správca dane fakultatívne môže využiť daňovú výzvu, pokiaľ tak uzná za vhodné. Pokiaľ daňový subjekt nepodá daňové priznanie v termíne podľa právnej úpravy, správca dane mu zašle výzvu na jeho podanie. V rámci výzvy správca dane určí daňovému subjektu aj lehotu, v ktorej má požadovaný úkon vykonať. Taktiež správca dane vyzve daňový subjekt na odstránenie nedostatkov daňového priznania. Správca dane môže vyzvať daňového dlžníka aj na úhradu daňového nedoplatku, ktorý v jeho prípade vznikol.