Z galérie tvorcov identita a dizajn - Šimková, Patrícia
Názov Identita niesla na prestížnom dizajnérskom podujatí Milan Design Week 2024 medzinárodná výstava, ktorá sa konala 16. – 21. 4. 2024 v priestoroch Českého centra v Miláne. Participovali na nej aj slovenskí dizajnéri a okrem nich tiež tvorcovia z Česka, Portugalska a Taiwanu. Výstava prezentovala celkovo 45 študentských projektov z piatich univerzít. Výberová kolekcia produktového, grafického a digitálneho dizajnu, interiérovej tvorby a audiovizuálneho umenia predstavila originálne autorské prístupy, reflektovala tradície a históriu, ale aj vízie budúcich možných smerovaní dizajnu a vizuálnej kultúry. Článok približuje expozície a obsahuje aj odkaz na videonahrávku k projektu MODIFICAI 3.0, ktorý predstavuje netradičný a inovatívny pohľad umelej inteligencie na ikonické produkty.