Social Media Strategies for Sustainability and ORM: Insights From the Czech Automotive Sector - Baštýřová, Klára
Táto štúdia skúma stratégie, ktoré používajú popredné automobilové spoločnosti v Českej republike – Škoda, Hyundai, Audi, Kia a BMW – na integráciu udržateľnosti a zelenej propagácie do svojho online manažmentu reputácie (ORM). Analýzou obsahu na sociálnych sieťach od augusta do októbra 2023 tento výskum hodnotí podiel príspevkov zameraných na udržateľnosť, ich metriky angažovanosti a súlad s cieľmi firemnej udržateľnosti. Štúdia využíva zmiešaný prístup vrátane analýzy obsahu a kvantitatívneho hodnotenia. Zistenia naznačujú, že Hyundai a BMW sú lídrami v zelenej propagácii, ktorí využívajú interaktívne a vizuálne pútavé stratégie na zvýšenie angažovanosti a ORM. Naopak, Audi a Kia vykazujú obmedzenú angažovanosť v témach udržateľnosti. Tieto zistenia poskytujú praktické poznatky o využití udržateľnosti na zlepšenie online reputácie a zároveň zdôrazňujú dôležitosť stratégií špecifických pre danú platformu, najmä na Instagrame. Budúci výskum by mohol preskúmať širšie časové a geografické kontexty, aby sa tieto zistenia ďalej potvrdili.