Problematika nástupníctva v rodinnom podniku - Marhefková, Anna, 1967-
Rodinný podnik je podnikateľský subjekt v ktorom vlastníctvo a manažment riadi jedna rodina. Rodinné podnikanie je najstaršia a najrozšírenejšia forma podnikania v Európe, kde nástupníctvo sú dôležitou a v súčasnosti veľmi diskutovanou témou. Generácia podnikateľov na Slovensku, ktorá založila prvé rodinné podniky po roku 1989, postupne odovzdáva vedenie podniku svojim potomkom. Znamená to, že začína proces nástupníctva, alebo generačnej výmeny v rodinnom podniku. Táto výmena je dôležitým aspektom, ktorý rozhoduje o budúcej stabilite a úspechu rodinného podniku.