Motivácia druhej generácie na prevzatie rodinných podnikov na Slovensku - Kuchár, Peter, 1979-
Cieľom tejto práce je analyzovať motivačné faktory druhej generácie v kontexte rodinných podnikov a identifikovať bariéry, ktoré môžu brániť prevzatiu vedenia. Práca vychádza zo systematickej rešerše literatúry a empirického výskumu s cieľom preskúmať determinanty motivácie, ktorá je ovplyvnená rôznymi faktormi vrátane osobných ambícií, rodinnej dynamiky a širšieho kontextu podnikania. Mojím cieľom je prispieť k teoretickým a praktickým poznatkom v oblasti motivácie druhej generácie k prevzatiu rodinných podnikov, a tým podporiť úspech generačnej zmeny ako kľúčového faktora udržateľnosti rodinných podnikov na Slovensku.