Využívanie systémov na správu učenia založených na AI a štandardných systémov v modeloch kombinovaného a dištančného vzdelávania - Shumeiko, Natalia, 1972-
V tomto článku autori analyzujú záležitosti týkajúce sa systémov riadenia vzdelávania (LMS) založených na umelej inteligencii a štandardných systémov riadenia vzdelávania (LMS), skúmajú ich úlohu vo vzdelávaní a poukazujú na ich význam pri organizácii vzdelávania študentov na univerzitách. Autori považujú LMS za zdroje v procese výučby a učenia sa počas pandémie koronavírusu, keď univerzity úplne prešli na online vzdelávanie, pričom zdôrazňujú zásadný a zásadný význam LMS. Moodle a Claroline boli nástroje a online platformy, ktoré v tom období poskytovali študentom dodatočnú podporu v režime dištančného vzdelávania. Podľa nášho názoru je poskytovanie vedomostí študentom, prispôsobovanie obsahu štúdia a sprístupňovanie vzdelávacích materiálov študentom oveľa efektívnejšie s LMS, a to nielen v online režime, ale aj v kombinovanom formáte vzdelávania. Výskum prispieva k hlbšiemu pochopeniu toho, ako LMS založené na umelej inteligencii a štandardné LMS, ako sú Moodle, Claroline a EdApp, pomáhajú učiteľom monitorovať proces učenia na diaľku a pomáhajú študentom cítiť sa pri učení podporovaní.