Pracovná mobilita a sociálne zabezpečenie v športe v Európskej únii - Križan, Viktor
Tento príspevok analyzuje právne a ekonomické aspekty pracovnej mobility športovcov v EÚ so zameraním na legislatívny rámec, koordináciu systémov sociálneho zabezpečenia a vplyv významných súdnych rozhodnutí na mobilitu športovcov. Analyzuje tiež výzvy, ktorým čelia profesionálni športovci pri zmene zamestnávateľa medzi členskými štátmi, a poskytuje konkrétne príklady zo športového priemyslu, ktoré demonštrujú praktické dôsledky týchto pravidiel.